Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ: Ελληνικό κόμμα ζητά το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!


Χρόνια είχαμε να διαβάσουμε μία τόσο - απροκάλυπτα και ξεκάθαρα – αντιαγροτική και αντιβαμβακοπαραγωγική θέση κι άποψη!
Η «Δημιουργία Ξανά», το κόμμα που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έλαβε 0,53%, ζητά, εμμέσως πλην σαφέστατα, το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!


Ας μάθουν λοιπόν, εκεί στη «Δημιουργία Ξανά», πως η βαμβακοκαλλιέργεια έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα μας:
  • · Σχετικά με τις συνθήκες άρδευσης του βαμβακιού τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί νέες μέθοδοι ποτίσματος που εξοικονομούν μεγάλες ποσότητες νερού (στάγδην άρδευση).
  • ·   Θα μπορούσε βέβαια και η πολιτεία, πριν ή μετά τα μνημόνια, να κατασκευάσει υδατοδεξαμενές συλλογής των όμβριων υδάτων που το χειμώνα (χωρίς αυτές) καταλήγουν (δυστυχώς) στη θάλασσα.
  • · Σε σύγκριση με το καλαμπόκι ή το τριφύλλι ή τα τεύτλα που θέλουν πολλαπλάσια ποσότητα νερού, το βαμβάκι είναι σαφέστατα η ολιγότερο υδροβόρα καλλιέργεια… Εκτός κι αν η «Δημιουργία Ξανά» θέλει να «ξεπατώσουμε και τα καλαμπόκια, και τα τριφύλλια;
  • · Το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό βαμβάκι, εμπεριέχει και ενσωματώνει ΑΞΙΕΣ, καθιστώντας το απολύτως ανταγωνιστικό με τα προσφερόμενα βαμβάκια (παγκοσμίως)
  • · To βαμβάκι συνεισφέρει και στη μείωση της υπερθέρμανσης: σκεφτείτε έναν κάμπο, το καυτό καλοκαίρι, χωρίς βαμβάκι αλλά με καλλιέργεια με μικρότερη φυλλική επιφάνεια ή χέρσο!
  • ·  Το βαμβάκι, μετά τα δάση, μας δίνει πολύτιμο οξυγόνο διότι από τη σπορά μέχρι τη συλλογή του μεσολαβεί μεγάλο διάστημα, καθώς έχει μεγάλη καλλιεργητική περίοδο (που καμία άλλη ανταγωνιστική καλλιέργεια δεν έχει).
  • · Το βαμβάκι δίνει ζωοτροφή (βαμβακόσπορο και βαμβακόπιτα) μη γενετικά τροποποιημένη, συνεισφέροντας και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
  • ·  Επίσης, το βαμβάκι συνεισφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση της συνοχής, της απασχόλησης και του κοινωνικού & οικονομικού ιστού στη χώρα μας
  • ·  Και κλείνω με μεγέθη που αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας για την οικονομία της χώρας μας καθώς:

o   Ασχολούνται με τη βαμβακοκαλλιέργεια 50.000 αγρότες περίπου,
o   Λειτουργούν 65 εκκοκκιστικές μονάδες
o   Δίνει εργασία σε χιλιάδες παράλληλες θέσεις εργασίας (περιττό να αναφέρω τα επαγγέλματα…)
o   Αποτελεί το 3ο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν της χώρας μας
o   ο κύκλος εργασιών του προϊόντος ξεπερνά τα 500.000.000 €. 

Αυτό είναι το βαμβάκι μας! Το Ελληνικό βαμβάκι!
Ένα προϊόν που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον!

Μπαντής Αθανάσιος
www.cotton-net.gr
6944-782288