- Με το βλέμμα στην ερχόμενη Κυριακή, οι υποψήφιοι μετρούν πιθανότητες εκλογής και οι πολίτες …βλέπουν τηλεόραση!!
- Έχω τη βεβαιότητα πως για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων (δηλαδή όσων οι εκλεκτοί δεν προκρίθηκαν), η επιλογή ψήφου για τη δεύτερη Κυριακή, είναι επαχθής διαδικασία.
- Είμαι κατά της αποχής. Γιατί επιτρέπει στους λίγους, να βγάλουν με πλαστές πλειοψηφίες τις επιλογές τους.
- Ασφαλώς και κατά της λευκής ή άκυρης ψήφου, διότι όπως αντιμετωπίζονται από τον εκλογικό νόμο της «δημοκρατίας» μας, είναι ισάξιες της αποχής.
- Κι επίσης υποστηρίζω πως όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν, δεν θα έπρεπε να δικαιούνται και λόγου μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ούτε δικαίωμα κριτικής να έχουν, ούτε να γκρινιάζουν, ούτε και να ζητάνε και να παραπονιούνται.
- Θα πρέπει να «λούζονται» αδιαμαρτύρητα για την επόμενη 4ετία, τις επιλογές αυτών που πήγαν στην κάλπη και εκφράστηκαν, αποφασίζοντας.
- «Ήταν λέει μια Κυβέρνηση που δεν ξέρω πώς, κατόρθωσε και πέρασε στον εκλογικό νόμο τη πιο κάτω διάταξη για τη ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ και την ουσιαστική αναγνώρισή της.
- Ο νόμος έλεγε ότι καθιερώνεται η Λευκή Ψήφος ως ψήφος διαμαρτυρίας με την οποία ο ψηφοφόρος δηλώνει ότι δεν αποδέχεται κανέναν από τους υποψήφιους της εκλογικής του περιφέρειας.
- Εάν σε οποιαδήποτε αυτόνομη «εκλογική περιφέρεια» οι Λευκές ψήφοι είναι πρώτες στην προτίμηση των ψηφοφόρων, οι εκλογές επαναλαμβάνονται μετά ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, με δυνατότητα ύπαρξης και νέων υποψηφίων σε αντικατάσταση των αποτυχόντων ή επιθυμούντων να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.
- Αυτό ήταν το όνειρο που εάν μπορεί να γίνει πραγματικότητα καταργείται και ο «πολιτικός εκβιασμός» της αναγκαστικής επιλογής μεταξύ των υπαρχόντων πολιτικών προτάσεων και δεν ισχύει κανένας λόγος και αιτιολογία για αποχή από το εκλογικό δικαίωμα».
- Με εκφράζει απόλυτα το «όνειρο» του John Truth (http://john-truther.blogspot.com), γι` αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας, πιστεύοντας πως οι αλλαγές έρχονται με απαιτήσεις και κατασταλαγμένες απόψεις των «από κάτω»,
- ειδικά όταν τα ισχύοντα, βολεύουν πολύ τους «από πάνω» για να τα αλλάξουν μόνοι τους, όπως αυτοί ξέρουν καλά και γρήγορα να κάνουν για «τα καλά και συμφέροντα» σ` αυτό που λέγεται Βουλή των Ελλήνων.
- Την Κυριακή, οφείλουμε να κάνουμε επιλογή και να την διατυπώσουμε δια ψήφου.
- Να ψηφίσουμε, ακόμη κι αν το ρίξουμε σ` αυτόν μας υπέδειξε το κόμμα κι όχι η αξιολόγηση που κάναμε εμείς οι ίδιοι στους υποψήφιους, ακόμη κι αν θα ψηφίσουμε εκδικητικά κι όχι λογικά.
- Για να δικαιούμαστε να μιλάμε, να μετανιώνουμε ή να χαιρόμαστε!